Jumaat, 18 Januari 2008

Tak cukup duit untuk kahwin???? Kami ada jalan...

Assalammualaikum.. kepada mereka-mereka yang ingin mendirikan rumah tangga tetapi kekurangan duit. Silalah ke link ini (click the pic)Sebuah buku panduan yang memang praktikal untuk orang2 yg nak kahwin tapi tak cukup duit. Dalam buku tu dia bagi panduan mcm mana nak urus kewangan, mcm mana nak simpan duit dan juga mcm mana nak cari duit tambahan.

Memang berbaloi lah kalo baca... kepada awek-awek yang pakwenya asyik mengeluh takde duit.. mungkin leh hadiahkan buku nie pada mereka..

Anda ada masalah ini:

"Arghhhh... Mana aku nak cari duit untuk berkahwin? Duit hantaran sahaja sudah hampir RM5,000. Itu belum kira barang-barang hantaran, mas kahwin, belanja untuk kenduri kahwin, upah mak andam, sewa pelamin dan baju pengantin, sewa kanopi, upah pasukan kompang, upah DJ serta peralatan audio, upah penanggah, bunga telur, kad jemputan dan bermacam-macam lagi la. Pendek kata, berbelas ribu jugalah diperlukan.

Aduh! Sudahlah kerja pun tak tetap lagi, setakat kontrak je, duit makan sendiri pun kadang-kadang tak cukup. Inikan pula nak tanggung anak orang.

Hutang motorsikal dan pinjaman pelajaran dulu pun tak habis bayar lagi.

Takkan nak kahwin pun nak buat pinjaman lagi? Jawapnya sampai aku bercicit pun tak habis bayar hutang lagi. "

Usah pening kepala lagi.. lawati link ini (click the pic)Berita baik

Telah terbit... buku terhangat di pasaran untuk orang2 yang sedang mabuk bercinta... lawati link ini (click the pic)untuk maklumat lanjut

Previous Post
Next Post

About Author